D'altra banda, el mot
hoteleria, fa referència només als hotels, considerant aquella una branca de
l'hostaleria. En realitat la diferència no és complicada. Hostaleria es
refereix al sector dels hotels únicament, és a dir, excloent restaurants,
hostals, cafeteries, etc.
Dos mons econòmics semblants però no iguals, amb estructures diferents i, el que és a hores d'ara més important: clients diferents, ja que per norma general, els clients que s'allotgen als hotels, són majoritàriament allò que anomenem turistes forans, mentre que els que ocupen cafeteries, restaurants i bars, són clients locals. També l'estructura de l'empresa està ben diferenciada, i poden separar-se fàcilment pel que fa a gestió del negoci, procediments molt diferents a l'hora de treballar.
La zona costanera castellonera, sobretot a l'estiu, és una important zona turística, de sol i platja, amb multitud d'establiments hostalers. Aquest 2020 del coronavirus, a l'apertura progressiva des de fa unes setmanes de terrasses i restaurants, s'afig ara la de les platges, de manera que l'hostaleria, amb totes les mesures restrictives en marxa, està tornant a la normalitat, sent un respir per clients i sobretot empleats i propietaris.
I si torna a la normalitat
és perquè majoritàriament terrasses, cafeteries, bars i "xiringuitos"
es nodreixen de clients locals que, a hores d'ara, som els únics als quals la
legalitat ens permet fer ús d'aquests serveis.
Entenc que necessiten
guanyar diners o si més no, no perdre'n més, però només hi ha una possibilitat
d'avançar la seua reobertura que és avançar en la mobilitat, i això, pot
resultar perillós, molt perillós.
Entenc que hi haja pressió sobre el Govern Autonòmic que sembla serà, en assolir la fase 3, el que haurà de prendre la darrera decisió. Entenc que el senyor Puig vulga avançar al màxim els terminis, que tinga intenció de, en dates no massa llunyanes, permetre la mobilitat entre les tres províncies valencianes, i més encara, que deixe caure la possibilitat de poder moure's entre comunitats limítrofes, però voleu dir que paga la pena el risc?
És veritat que qualsevol
propietari de negoci vol treballar amb certesa i planificació, sense
improvisacions, ni presses, ni corregudes, i que, com més gran és l'establiment
més condicions necessiten per poder ser sostenibles, i el pas del temps juga a
la seua contra però, pressionar estant la salut en joc, pot resultar, a la
llarga o a la curta, molt, massa perillós.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada