La ciutat

La ciutat

diumenge, 31 de maig del 2020

Surrealista, irracional, absurd...



Ho he vist reflectit a diferents mitjans de comunicació i, malgrat poder ser una notícia vertadera, resulta molt difícil de creure, entrant de ple en allò que qualificaríem sense por a errar de notícia surrealista, irracional i absurda.

I és que, de vegades, apareixen algunes informacions totalment desbaratades, que sembla no tenir sentit ni raó, com aquella que contava com un ciclista xinés després de recórrer 500 quilòmetres en bicicleta va adonar-se'n que ho havia fet en una direcció equivocada, o aquella altra coneguda també fa pocs dies que diu que a la ciutat índia de Malappuram s'acaba de descobrir una gallina que pon ous amb rovells verds.

I ara, enmig d'una les pandèmies més severes que es recorden, el que ha passat en les últimes hores també a l'Índia bé es podria acostar més a la ficció que a la realitat. El fet sembla que va ocórrer el passat dijous o divendres en un hospital del govern al districte de Meerut, a l'estat d'Uttar Pradesh, al nord de l'Índia, un fet inusual, quan un grup de micos va endur-se unes mostres de sang de pacients sospitosos de tenir coronavirus.

La notícia difosa per l'agència anglesa Reuters, va escampar-se ràpidament per tot el món i narra com en el moment en què un assistent de laboratori que treballava a l'hospita i  estava portant mostres de sang per a la seua anàlisi, va ser atacat per un grup de micos, emportant-se la caixa de mostres, pertanyien a persones que podrien haver donat positiu per covid-19.

Con es veu al VIDEO,  els micos van grimpar als arbres amb les mostres i les van llançar després que un d'ells va arribar a mastegar-ne una, sense arribar a danyar les altres, per la qual cosa els responsables van apressar-se a afirmar que com seguien intactes no creien hi havia cap risc de contaminació o propagació.

Res se'ns informa del que ha estat del mico que va mossegar la prova, això si, el superintendent mèdic va aprestar-se a dir que cap individu va entrar en contacte amb les mostres, però tot i això sembla que l'administració local ja ha ordenat una investigació contra les autoritats de l'hospital i, a la vegada s'ha procedit a desinfectar l'àrea i eliminar les mostres arrabassades pels micos.

De segur que a tots vosaltres, com a mi, en assabentar-vos de la notícia us haurà vingut a la memòria la pel·lícula nord-americana de ciència ficció de l'any 1968, "el planeta de los simios", protagonitzada per l'afamat Charlton Heston, i que narra les aventures d'uns astronautes que arriben a un inicialment planeta desconegut habitat per micos intel·ligents, una civilització al revés, que finalment resulta ser la mateixa Terra.

Un film que aprofundeix en la teoria de la involució humana de Darwin, on l'ésser humà, com a gran sobirà de la Terra, sent capaç de desenvolupar al màxim el seu coneixement, se separa del seu ancestre primat cap a l 'homo sapiens de l'actualitat.

Però quan ocorren coses com aquesta dels micos de l'Índia es demostra que la humanitat mai ha estat preparada per a la utopia. I surt la gran pregunta, el gran dubte lligat a la por: hauran pogut els micos contraure el coronavirus després d'entrar en contacte amb sang?

I la pregunta no és irrellevant, perquè entre les teories de la propagació del coronavirus hi ha la d'una possible transmissió d'animals a humans. I és que els micos davant de la destrucció del seu habitat natural es veuen obligats a migrar cap als assentaments humans, a la recerca d'aliment. Serà aquest el principi de la revolució simia?

"El virus d'origen zoonòtic ja mutat en l'ésser humà, contagia el mico, el que mossega a un venedor de fruita que abasteix a un llogaret sencer, de manera que una nova soca de virus cov 3 s'inicia a l'Índia i ens torna zombis..."

Podria ser aquest el nou guió de la pandèmia? Absurd, surrealista, irracional... però malauradament no impossible. De moment s'ha aconsellat a les persones no alimentar els micos, ja que això podria ser també causa que el virus mutara.

Si, vull pensar que l'Índia està lluny, i que no serà res, que tot està controlat, que inclús en l'hipotètic cas que els micos hagen entrat amb contacte amb aquella sang, els pacients als quals pertanyia no han de ser necessàriament malalts, però, també massa casualitats sembla van donar-se a Wuhan, que també està molt lluny, i mireu la que s'ha armat! Ai senyor...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada